Het transformatiespel kent een lange geschiedenis. Het is in de jaren zeventig ontstaan in de eco-community in Findhorn, Schotland en kent vele varianten en versies. In 1985 is het als bordspel uitgebracht en over de wereld verspreid.

Joy Drake kreeg als eerste inspiratie over een mogelijk spel en ging daarbij samenwerken met Kathy Tyler. Later sloten zich Mary Inglis, Judy McAllister en Angela Morton zich hierbij aan met ondersteuning van diverse leden van de Findhorn community. De dames zijn nog steeds vitaal, creatief en inspirerend: zo ontwikkelden zij tijdens Corona diverse online versies.

Nederland was het eerste land buiten de VS en Schotland waar het transformatiespel werd omarmd. In 1989 werd er de eerste training gegeven om facilitators op te leiden. De deelnemers verenigden zich in de Game Group Holland. Zij vormden ruim 25 jaar een actief netwerk dat zorgde voor de eerste Nederlandse vertaling. Het spel is ook ingezet op congressen en in bedrijven en organisaties. De Game Group Holland werd na 2010 minder actief en is in 2023 officieel opgeheven.

  • Maken hub-website transformatiespel.nl
  • Bijeenkomst voor bestaande facilitators (20 april)
  • Nieuwe vereniging van facilitators opstarten (tweede helft 2024)

  • Opfriscursus voor facilitators in Nederland, tevens vervolg trainersopleiding Marjolein en Frans vanaf 13 september (3 lange weekenden). In het Engels, onder supervisie van Mary Inglis.
  • Het geven van Nederlandstalige trainingen in Nederland aan mensen die facilitator willen worden.