Je start het spel met een persoonlijke intentie, een speldoel. Deze geeft richting aan je spel. Het kan gaan over je persoonlijke situatie van dat moment, iets dat je wilt ontwikkelen of juist een patroon of gewoonte beschrijven waar je vanaf wilt. In elk geval iets wat je echt raakt.

Zowel de velden die je bezoekt als de kaarten die je krijgt, geven bijzondere ontwikkelingen weer. Daardoor gaat je speldoel zich verdiepen en verbreden of verandert je perspectief op het thema. In bijgaand filmpje vertelt Mary Inglis hier meer in detail over.

In de afronding is er ruimte voor evaluatie en vervolgstappen. Daardoor bekrachtig je nog eens wat het spel je al heeft laten zien. Het einde van het spel is tegelijk het begin van een proces. In de dagen erna zul je vaak terugdenken aan wat je tijdens het spel ervaren hebt.

Een diepgaandere versie kun je onder begeleiding van een geaccrediteerd facilitator spelen.

Er is dan meer aandacht voor jouw eigen proces, meer verdieping, er komen meer mogelijkheden en keuzes aan de orde en je krijgt kwalitatief hoogstaande feedback. Zie voor meer informatie de pagina facilitators